Zoals de meeste van jullie weten, werk ik in het speciaal basisonderwijs. In het onderwijs delen ze maar weinig vaste contracten uit. Het zag er naar uit dat ik per 30-6 geen werk meer had. Maar opeens werd ik blij verrast. Ik kreeg een vast contract. Wat was ik blij, eindelijk na al die jaren vastigheid. Dus per 1-7 niet werkloos, maar gewoon lekker aan het werk totdat 22-7 in Limburg de zomervakantie van start gaat.

 

Toch zit er een maar aan. Ik werk op dit moment 3 dagen. Mijn vaste contract dat ik gekregen heb is voor 2 dagen. Geen probleem, want de 3e dag zou ik of op jaarcontract of hoogstwaarschijnlijk als vast contract bij het begin van het nieuwe schooljaar erbij krijgen.

Maar dat loopt op dit moment even anders. Door omstandigheden gaan een aantal zaken niet door, waardoor er geen werkuren meer te verdelen zijn. Ik blijf dus even “hangen”op 2 werkdagen.

Ik ben natuurlijk ontzettend blij dat ik 2 vaste werkdagen voor onbepaalde tijd heb gekregen, maar ik baal ook wel een klein beetje. Er was immers min of meer mondeling toegezegd dat de 3e dag erbij zou komen.

 

Ja, ik heb een extra dag thuis bij de kinderen en ja, financieel ga je er op achteruit. Gelukkig is dat niet het grootste probleem, maar het houdt wel in dat we een klein beetje rekening moeten houden met bepaalde dingen.

Nu ben ik wel gewoon een 3e dag beschikbaar. Dus is er iemand ziek of afwezig kunnen ze mij benaderen. Ik heb hiervoor een vaste dag aangegeven. Dus nu maar hopen dat deze dag veel mensen ziek of afwezig zijn, zodat ik geregeld een 3e dag kan werken.

 

Invallen bij een andere scholen stichting zie ik niet zitten, zeker gezien de nieuwe regels. En om 1 dag per week maar beschikbaar te zijn heeft ook weinig zin. Je zal dan nauwelijks gebeld worden. Daarbij wil ik gewoon bij mijn eigen stichting / school beschikbaar zijn.

 

Voorlopig ga ik dus starten met 2 dagen per week werken. En hoop ik stiekem dat mijn 3e werkdag als juf er snel bij komt. Ik heb zelf ook het gevoel dat ik met 2 dagen zoveel mis op mijn werk. Informatie m.b.t vergaderingen, de kinderen en hun ontwikkeling.

 

Ik ben nog even zoekende wat ik nu wil. Voor mijn 3e dag een ww aanvragen of er op gokken dat ik veel kan invallen deze 3e dag of juist 2 dagen blijven werken en mijn tijd in bijvoorbeeld het bloggen, creatief bezig zijn steken.

Ik ben er nog niet over uit. Nu eerst nog 1,5 week werken en dan genieten van de zomervakantie!

 

 

 

Comments are closed.