Eten verspillen is zonde. En toch gebeurt het veel. Ook ik verspil thuis geregeld eten. Zonde, ik probeer er wel steeds beter op te letten. Maar dit kan beter. Ook winkels verspillen tegenwoordig minder eten. Ze hebben hier nu een prima oplossing voor.

 

Verspilling?

 

Thuis gebeurt het nog al vaak dat ik eten weg gooi. Zonde natuurlijk. Ik zou het kunnen invriezen, iemand anders blij mee kunnen maken of gewoonweg wat minder eten koken. Steeds vaker vries ik een bakje eten in of bieden we onze moeders of mijn schoonvader een bakje eten aan. Zij zijn er vaak blij mee. Ook gebeurt het wel eens dat eten over de datum raakt en ik het moet weggooien. Ook eigenlijk verspilling.

 

In supermarkten, bakkerijen en restaurants is ook vaak eten bijna over de datum of eten over. En hier is een mooie oplossing voor bedacht.

 

Too good to go

 

Dit is een app die je heel eenvoudig op je telefoon of iPad kan installeren. Hier wordt eten aangeboden dat bijna over datum is of gewoonweg eigenlijk de verkoop datum bereikt heeft. Niks mis met het eten dus want dit kun je nog goed eten. Er worden daarom pakketten samen gesteld van deze producten. En via de app kun je zo’n pakket voor een mooi prijsje kopen. Er wordt duidelijk aangegeven op welk tijdstip je je pakket kan afhalen. Ook geef je van te voren aan waar je woont en zo zie je welke winkels deelnemen aan dit concept.

 

Op deze manier wordt veel minder eten weggegooid. En de winkeliers houden er toch een zakcentje aan over. Je betaalt voor een pakket tussen de 3,99 en 4,99. De winkelwaarde ligt meestal rond de 15euro.

 

Gekochte too good to go pakketten.

 

Wij hebben zelf nu twee keer een pakket gekocht en opgehaald. De eerste keer bij supermarkt  Jumbo. Een pakket waarvan we bijna alles gebruikt hebben. Helaas heb ik de meloen weg gedaan. Deze rook niet goed en smaakte zurig, maar verder alles opgegeten.

 

Wat zat erin? – Tomaten, zak worteltjes, bami groente, BBQ aardappeltjes, BBQ vis, groene asperges en de meloen.

 

Dezelfde avond nog de aardappeltjes en vis gegeten. De bami groente even bewaard in de vriezer. De tomaten en worteltjes aten we op een andere dag op. En de groene asperges ook. We betaalden er maar 4,99 voor.

 

Ons tweede pakket kochten we bij een bakker. Ook hier betaalden we 4,99 voor. We kregen 2 nonnevotten, 4 halve broden en twee belegde broodjes. Deze waren belegd met een sausje, karbonade en kaas. Heerlijk! Ik zocht ze op bij de website van de bakker en ze kosten 4,20 per stuk. De broden zijn wit, we eten zelf meestal bruin brood. Maar een tosti van wit brood is lekker of met pindakaas.

 

Wat vinden wij ervan?

 

Wij waren over beide pakketten enthousiast. En gaan zeker vaker gebruik maken van deze app. Je weet van tevoren  dus niet wat je ontvangt. Maar zoals je ziet, veel kan in de vriezer of nog wel een dag of twee bewaard blijven.

 

Ben jij al bekend met deze app? 

 

 

Comments are closed.