Ons neefje wordt eind van de 2 maand twee jaar. Samen met mijn schoonzusje waren we bezig over  welke cadeautjes hij graag zou willen. Zo kwam ook de vraag of wij spelletjes in huis hebben voor 2 jarige. Onze kleine man is namelijk sinds januari 2 jaar.  Ik ging eens nadenken en jazeker. Ook voor kinderen vanaf 2 jaar zijn er al spelletjes. Wij hebben ze aangeschaft voor onze dame, inmiddels 5 jaar. En ook nu gebruiken we ze nog.

 

Wij hebben onder andere deze 2 spelletjes in huis:

 

    • Mijn eerste spellen – HABA – Vormen & kleuren

 

De spellen van HABA zijn wel prijzig, maar ze zijn ook stevig. De speelkaarten zijn van dik stevig karton. Tevens aan twee kanten te gebruiken. De vormen zijn van hout. En grote dobbelstenen. Dit is handig voor jonge kinderen.

Het is een spel waarbij de kinderen vormen en kleuren leren. Je kan het met maximaal 3 personen spelen.

Je kan starten met 1 dobbelsteen; de kleuren of vormen. Wanneer kinderen ouder worden kun je het spel spelen met eventueel 2 dobbelstenen.

Doel van het spel: dobbelen en dan pak je de juiste kleur of vorm en vul je je vlinder. Op de achterkant versier je bloemen met je gekleurde vormen.

 

    • Junior Colorino

 

Een spel dat niet onder gezelschapsspellen valt, maar waarbij er wel geleerd wordt. Het is een spel met grote noppen. Deze noppen kun je vast klikken. Het spel heeft verschillende kleuren. Op spelenderwijs leren peuters de kleuren.

Je kan zelf een mooi werkje maken, maar je kan ook een plaat kiezen die je namaakt.

Er bestaat ook een leuke Nijntjes versie van.

 

 

Haba heeft meerdere spelletjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Ook het kleurentorentje is een spel dat je met kinderen vanaf 2 jaar kan spelen.

 

Ken jij nog spelletjes voor kinderen vanaf 2 jaar?

 

Comments are closed.