Een uitje naar een pretpark kost tegenwoordig behoorlijk wat geld. Een entreekaartje is niet het goedkoopste en vaak eet je nog iets in het park en ben je best wat geld kwijt. Gelukkig zijn er tegenwoordig leuke acties en deals wat het allemaal iets aantrekkelijker maakt.
Voor gezinnen die minder te besteden hebben is zo’n dagje bijna onmogelijk, ook nog met aanbiedingen. Gelukkig zijn er ook nog leuke andere activiteiten die je kan doen, voor minder geld of zelfs gratis.

Zo ligt er bij ons een paar dorpen verder een leuke buitenspeeltuin. Speeltuin de Roetsj. (Limburg) Ik vind de speeltuin prettig omdat hij omheind is. Kinderen kunnen nergens naar toe. De poort bij de speeltuin heeft een hoge klink, zodat kinderen er ook niet alleen uit kunnen.

Speeltoestellen

De speeltuin heeft verschillende leuke speeltoestellen. Zo is er een trampoline, schommels, groot klimtoestel en een kabelbaan.

Voor de jongere kinderen is er een apart gedeelte met een kleinere glijbaan met speelhuisje en een baby/peuter schommel.

Wat ook erg leuk is, is de grote zandbak met waterpompen. Pompen en er komt water. Wat is er nu leuker voor kinderen dan spelen met water en zand.

En de speeltuin heeft nog een verkeersplein. Hier kun je met fietsjes en skelters spelen.

Vrijwilligers

De speeltuin heeft ook een klein winkeltje om iets te drinken en ijsjes te kopen. Tevens zijn hier de toiletten. Dit wordt beheerd door vrijwilligers. Zij zorgen er dan ook voor dat de fietsen en skelters buiten staan en vormpjes, emmertjes en schepjes klaar liggen.

Alleen zijn deze mensen er niet dagelijks. Dat is wel jammer. De speeltuin is gewoon open, maar dus niet altijd het huisje voor de toiletten en drankjes. Helaas kun je ook niet op de webpagina van de speeltuin terug vinden wanneer er wel of geen vrijwilliger aanwezig is.

Maar je kan natuurlijk ook je eigen eten en drinken meenemen wanneer je er langer wil spelen. Er zijn voldoende picknicktafels om aan te zitten. Ook is er meer dan genoeg gras om een picknickkleed neer te leggen.

Onze kinderen 2 en 5, vinden de speeltuin leuk. Zeker wanneer de fietsjes en skelters ook aanwezig zijn. Ze zijn er ook al een paar keer met de peuterspeelzaal naar toe geweest met schoolreisje. Voor de jongste kinderen is dit een prima uitje. Zij vermaken zich daar zeker een hele ochtend.

Ook wij verblijven er meestal een ochtend of middag en nemen dan zelf iets te drinken mee.

Is er bij jou ook een leuke (gratis) speeltuin in de buurt?


Comments are closed.