De eerste week van de mei vakantie waren er veel frisse- en regenachtige dagen. Toch zijn we de dagen prima door gekomen. Samen knutselen, spelletjes spelen en af toe wat boodschappen gedaan. De tweede week van de mei vakantie was het weer stukken beter. De voorspellingen zagen er zo goed uit, dat wij spontaan besloten om nog een paar dagen met de caravan eropuit te gaan.

Afgelopen zomer leerden we in Zuid-Frankrijk leuke mensen kennen. Twee dochters van  dezelfde leeftijd als onze kinderen. We hadden samen een fijne vakantie. Contact gehouden en zodoende besloten we om samen een paar dagen op vakantie te gaan.

De camping

We besloten om naar Camping de Bergen in Wanroij te gaan. Niet te ver weg  voor ons vanuit Limburg en het zag er gezellig uit. Een camping met grote grasvelden. Bij de meeste veldjes in het midden een paar leuke speeltoestellen. Het sanitair werd goed schoon gehouden. Een prima plek om te kamperen.

Verder heeft de camping nog een binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, en strandje. Ook nog een kleine supermarkt met verse broodjes, een snackbar en een restaurantje.

De camping heeft dus een grote buitenspeeltuin en een strandje. En dat wil ik graag met jullie delen. Hier kun je namelijk ook gewoon een dagje naar toe. Zonder dat je op de camping overnacht. Er is een camping ingang, maar ook een ingang voor de recreatie bezoekers.

De speeltuin

De speeltuin is groot. Er is een gedeelte in de zon. Hier bevinden zich luchtkussens en een grote glijbaan. Zo’n grote waar je met matjes vanaf moet gaan.

De andere helft van de speeltuin is voorzien van veel bomen. Dit geeft voldoende schaduw. Daarbij zijn er ook plekken gecreëerd met een een afdakje en bankjes waar je kan zitten. De speeltuin is niet het allernieuwste, maar genoeg speeltoestellen voor de kinderen. Glijbanen, wippen, schommels en klimtoestellen.

De speeltuin heeft ook nog trampolines en een skelterbaan. Ontzettend leuk. Het is een baan met twee routes. Kinderen ongeveer vanaf 5 jaar kunnen hier zelfstandig op. Kinderen jonger dan 5 jaar kunnen samen met een volwassen iemand een ritje maken. De skelterbaan bevat ook nog een paar mooie details.

Naast de grote speeltuin heb je ook nog toegang tot het strandje. Dit is een grote plas water. Er omheen zand en lig gedeelte. Hier bevinden zich ook een glijbaan in het water en een paar kleine speeltoestellen. Ook zijn er toiletten te vinden. En wanneer het mooi weer is rijdt er een wagen rond met ijsjes.

Een dagje eropuit met mooi weer kan dus prima bij Camping de Bergen. Je kan je er een hele dag vermaken door middel van gezellig spelen in de speeltuin en zonnebaden of zwemmen bij het strandje. Afgelopen week was het water nog te koud, maar pootje baden en zandkastelen bouwen dat ging prima.

De kinderen hebben dan ook genoten deze dagen op de camping. Wij weten zeker dat er er nog eens terug zullen gaan.

Voor openingstijden en prijzen kun je terecht op de webpagina van Camping de Bergen

Comments are closed.