Zonder kussen slaap ik niet lekker. Maar voor kindjes ligt het anders. Die slapen als ze heel klein zijn nog zonder kussen. Vanaf welke leeftijd het wel kan en mag lees je hier.

 

Het kussen.
We weten allemaal hoe belangrijk een goed hoofdkussen is voor de nachtrust en voor de nek bijvoorbeeld. Daarom moet je ook echt opletten dat je niet zomaar een kussen koopt. Je kunt van een slecht kussen echt goed last krijgen. Heb je dan nog een kleintje erbij die nog niet doorslaapt, dan kun je helemaal je lol op. Nachtrust is zo essentieel voor de algemene gezondheid, je kunt nu eenmaal niet zonder. Als je dus zoals ik aan halve nachten doet, dan moet de rest van de nacht gewoon perfect zijn wil ik functioneren de volgende dag.

 

Maar hoe zit dat met kinderen? Kinderen en kussens.

Kleine kinderen mogen dus absoluut niet met kussens slapen. Zij kunnen hier zelfs in stikken. Levensgevaarlijk dus. Buiten dat om, kan ook het nekje verkeerd groeien door een kussen. Het eerste jaar of zelfs 2 jaar kun je ze dus beter zonder kussen laten slapen. Mochten ze bijvoorbeeld verkouden zijn, dan nog is het beter om de matras iets omhoog te zetten, door een kussen onder het hoofdeinde van een matras te leggen, dan ze echt zelf een kussen te geven.

 

Er zijn voor de kleintjes die bijvoorbeeld niet meer plat kunnen slapen ook speciale kinderhoofdkussens te krijgen. Die zijn vaak een stuk platter, en dus veiliger. Als ze eenmaal wat ouder zijn kun je ook het beste beginnen met een wat plattere en kleinere kussen dan meteen een lekker groot fluffy kussen.

 

Let er vooral op dat als je toch een kussen gebruikt bij kinderen, dat er een goed luchtdoorlatende kussensloop om heen zit. Het liefst van katoen. Dit ademt beter, en ook voor het huidje is dat nog steeds beter. Een lekker harig knuffel kussen is misschien erg leuk om te zien, maar die kun je beter ter decoratie houden dan er echt op te slapen.

 

Slaapt jouw kindje al op een kussen? En wanneer heb je die gegeven?

 

 

 

Comments are closed.