Het einde van het schooljaar komt in zicht. We hebben nog ruim 2 weken te gaan en dan heeft het zuiden van Nederland zomervakantie. En zo kregen we vorige week bericht vanuit de peuterspeelzaal en basisschool, dat het weer tijd is voor het schoonmaken van de materialen. Meerdere scholen geven ouders / verzorgers speelgoed mee naar huis om een schoonmaakbeurt te geven.

 

Vorige week hadden we oudergesprek van onze dochter. Het gesprek verliep goed en ze mag na de zomervakantie naar groep 2. Wat is ze blij. Ze wil zo graag letters leren en moeilijkere werkjes gaan maken. Ook haar cito toetsen had ze keurig gemaakt. Niet dat dat alles zegt bij jongere kinderen. Is nog zo afhankelijk van zin en concentratie. Maar haar juffen waren tevreden. Na het gesprek mochten we iets uitzoeken om mee naar huis te nemen. Om thuis schoon te maken. Een aantal bakken, met de mozaïek, kralen en vormpjes deed de juf zelf, samen met de kinderen. De grotere materialen, zoals de bakken met constructie en  de kasten met reken- en taalspelletjes waren voor de ouders.

En zo namen we een rekendoos met beertjes mee en een doosjes met plastic kaartjes. Thuis heb ik alles in de wasbak gegooid met een (kindvriendelijk) sopje. Gewoon lekker laten weken. Daarna alles gedroogd en netjes terug in de houten doosjes gedaan. De houten doosjes heb ik met een vochtige doek schoongemaakt.

 

 

En deze week mochten we iets meenemen vanuit de peuterspeelzaal. Veel dozen met duplo, blokken en autootjes. Wat kleren om te wassen en de kleinere doosjes. Samen met de kleine man kozen we voor een bak met autootjes. Thuis werd natuurlijk eerst alles uit de bak gehaald. Even spelen. Daarna ook al deze speeltjes in het sop gezet. Wat roeren, soppen en klaar. Alles eruit gehaald en een nachtje laten drogen op een handdoek.

In de autootjes kist zaten ook wat verdwaalde spulletjes. Deze heb ik keurig in zakjes gesorteerd, zodat de juffen het weer op de plek waar ze thuis horen kan leggen.

 

 

Ik vind het nooit zo erg om materiaal van school schoon te maken. Het is immers zo gebeurd en het zal ook zeker nodig zijn om alles een keer op te frissen.

 

Krijgen jullie ook schoolmaterialen mee naar huis om schoon te maken?

 

Comments are closed.