Vorige week startte de herfstvakantie in het Zuiden van het land. Als juf heb ik dan een weekje vrij. M. had nog veel vrije dagen en nam samen met ons een weekje verlof.

 

We besloten een midweekje weg te gaan. We keken naar wat leuke aanbiedingen en zo kwamen we bij Center Parcs Hutteheugte terecht. Center Parcs vinden wij daarbij altijd wel fijne parken. Er is genoeg te doen, ook bij regenweer. En bij dit park ligt Plopsaland naast de deur. Ideaal dus voor onze kleuter.

 

Maandag 26 oktober reden we rond de middag weg. De eerste dag hebben we de spullen in ons huisje opgeruimd, een rondje over het park gewandeld en wat boodschappen gedaan.

 

De volgende dag zorgden we ervoor dat we rond 10.00 in het zwembad waren. Het is dan nog rustig en ook het handigste i.v.m. het slaapje van onze dreumes. De kinderen vinden zwemmen altijd heerlijk. En ook dit keer genoten ze van het zwemmen. Hutteheugte heeft 2 kinderbadje. Het ene bad bestaat uit 3 delen, met kleine glijbanen en een leuke speelboot. Het ander bad heeft een tunnel glijbaan voor de wat oudere kinderen. We wisselden de baden af. Daarbij vindt onze dochter het geweldig om in het diepe te springen. Dus we waren ook geregeld bij het zwembad te vinden waar ze kon springen.

 

In de middag was het heerlijk weer en zijn we naar de kinderboerderij gewandeld. Zoonlief rende letterlijk achter de geiten aan. Ook de kippen wilde hij graag pakken, maar die vonden dat niet zo leuk. Vervolgens zijn we door gewandeld naar het binnen gedeelte waar wij wat konden drinken en de kinderen konden spelen. Er stond een tafel voor te kleuren, luchtkussens en op de grond nog speelgoed. Tegen betaling kon je ook nog op de trampolines.

 

Woensdag was het Plopsadag. Het was niet druk dus dat was erg fijn. Plopsa is daarbij niet zo’n groot park, maar voor de leeftijd van onze kinderen is er voldoende te doen. Onze dreumes heeft fijn gespeeld in de Bumba speeltuin en mocht mee in de kikkers en draaimolen. Ook de speelboom en ballenbak was leuk voor zijn leeftijd.

 

A. ging wisselend met papa of mama in de andere attracties. Voor de zweefmolen was ze helaas nog te klein. Maar verder heeft ze alles kunnen doen. Ook hebben we gekeken naar de Wicky de Vicking show. Zelfs onze kleine man heeft met volle aandacht gekeken. Het was een gezellige dag. Omdat het niet druk was hadden we het rond 15u wel allemaal gezien en was het tijd voor een slaapje voor M. We besloten op tijd avond te eten en daarna nog even te gaan zwemmen. Dat vonden ze wel leuk, zwemmen met de lampjes aan. A. ontdekte toen een andere, grotere glijbaan, die ze erg leuk vond. Ze durfde er zelfs alleen vanaf. Na een drukke dag vielen ze snel in slaap.

 

Donderdagochtend gingen we wederom op tijd naar het zwembad.  In de middag hadden we nog bowlen op de planning staan. En nog even gewandeld omdat het zo’n mooi weer was. We sloten de midweek af door ‘s avonds lekker frietjes te eten.

 

Vrijdagochtend inpakken en de rit van 2,5uur terug, weer richting Limburg maken. Het was een heerlijke midweek weg. We hadden geluk met het mooie herfstweer. Daarbij heb ik zelf de tijd genomen om weer eens een boek te lezen. Tijdens de slaapjes van de kleine man tussen de middag en in de avond heb ik gelezen. En ook genoot ik van het bad. Wij hebben zelf thuis geen bad. Dus het best lekker om daar van te genieten. Ik gebruikte ook weer eens heerlijke body lotion. Thuis vergeet ik dat vaak, omdat ik snel wil douche. Dus niet alleen de kinderen hebben een heerlijke week gehad, wij als ouders ook. In de avonden de kachel aan en een wijntje erbij. Echt even vakantie vieren….

 

 

 

Comments are closed.