Wij wonen in Midden-Limburg en daar wordt volop carnaval gevierd. Nu moet ik eerlijk bekennen dat wij vroeger altijd op wintersport gingen. Dat vond ik geweldig. We gingen met een grote groep familie. En een groot deel van deze familie gaat nog elk jaar samen op vakantie.

Mijn vader kreeg rugklachten waardoor we niet meer mee gingen op wintersport. Hierdoor maakte ik dus kennis met carnaval. Ik vierde carnaval op school en samen met vriendinnen. Ook hebben we met onze vriendengroep meegelopen in de optocht.

Nu, met 2 jonge kinderen, vieren we het feest nog steeds maar niet meer 5 dagen achter elkaar. We gaan natuurlijk ook wel zonder de kinderen een avondje carnaval vieren, maar grotendeels met de kinderen samen. Ook de (kinder)optocht in ons dorp gaan we bekijken.

Een paar weken geleden mocht ik via feestkleding365 iets uitzoeken. Ook heb ik iemand anders blij mogen maken met een shoptegoed. Een aantal van jullie waren nieuwsgierig naar mijn gekozen pakje. Ook naar de rokjes die ik zelf gemaakt heb tijdens de naailessen. Afgelopen week heb ik voor onze dochter nog een capeje erbij gemaakt, passend bij haar rokje.

Daarom dit blogje over onze carnavals outfits.  Eigenlijk draag ik nooit iets speciaal, maar wat gekozen items bij elkaar. De schmink maakt de carnaval outfits meestal af.

Deze kleding ga ik de komende dagen nog dragen: het setje van de feestkleding365 website. Een rock en roll rok met sjaaltje en een diadeem. En ik heb nog een Chinese jurk, deze heeft mijn moeder eens voor me gemaakt. En een harem pakje. Welke ik van deze 2 ga dragen weet ik nog niet.

Ook onze dame in huis viert de carnaval mee. Vrijdag naar carnaval op school droeg ze de rechtse outfit. Een elfenjurkje met kleine vleugels op de rug. Zaterdag tijdens de kinderoptocht kijken en even dansen in de zaal droeg ze een minnie mouse jurkje. Natuurlijk heeft ze ook nog veel prinsessen jurken. Deze liggen in de verkleedkist om door het jaar heen ook mee te spelen.

Het pakje dat ik voor haar gemaakt heb tijdens de naailes, doet ze as maandag aan. Het hartjes rokje met cape (cape niet op de foto) Dan kijken we namelijk nog de grote optocht en gaan we nog de zaal in. Ook heeft ze nog een poezenjurkje. Gekregen van een kennis. Ze zal het deze carnaval waarschijnlijk niet meer dragen, maar ik wilde het wel even laten zien.

De kleine man heeft een pakje uit Amerika gekregen, van zijn oom en tante. Ook heeft  hij een piraten pakje, gekregen van mijn broer & schoonzus. Handig dus!

Ook M. heeft carnavalskleren. Zo heeft hij een Robin Hood pak en een flower power pak. Hij hecht niet zoveel waarde aan carnavals kleding, als hij maar iets aan heeft 😉

Comments are closed.