Over precies 3 weken is het Pasen. Pasen is een christelijk feest en draait het om Jezus. Maar daar denk ik zelf eerlijk gezegd niet meteen aan bij Pasen. Hier in huis denken we aan de paashaas en aan de chocolade eitjes. Deze liggen immers al weken in de winkel. En tegenwoordig zie je ook steeds meer mensen hun huis opvrolijken rondom Pasen.

Wat doen wij in huis rondom Pasen?

 

Vorig jaar kregen we van beide oma’s wat paasspulletjes. Leuk voor de kinderen. En dit bakje met spulletjes vond ik tijdens de verhuizing. Ik wist het dus meteen te vinden. Er zaten wat paashangertjes in, paashaas beeldjes en nog een kleurboek.

 

Gisteren ben ik dus maar op zoek gegaan naar een paastak. Aangezien dochterlief er al een paar keer naar gevraagd had. Bij de Hema vond ik uiteindelijk nog 1 tak. En dat 3 weken voordat het pasen is! Het teken dat mensen op tijd beginnen met versieren. Ik heb de tak dus maar snel mee naar huis genomen. Samen met de kleine man en grote dame hebben we de tak versierd met de paashangertjes.

De kleine man vond in het bakje ook nog kuikentjes en zette deze samen met de paashaas beeldjes bij de paastak neer.

En eerlijk is eerlijk, het ziet er vrolijk uit en tevens 2 blije kinderen in huis.

 

Bij de Action vond ik gisteren nog wat knutsel spulletjes, passend bij het thema Pasen. Een velletje met stickers. Hier kunnen ze eitjes mee versieren of de stickers gewoon op een velletje papier plakken. Volgens mij waren ze rond de 0,59 eurocent.

Ik kocht ook nog 2 knutselpakketjes voor 1,32 euro per stuk. Er zitten kleurplaten, stickers en knutselspulletjes in. (hier volgt nog een knutsel paasblog over).

 

Wat natuurlijk niet ontbreekt in huis zijn de chocolade eitjes en kleine gevulde paashaasjes. Zo af en toe een eitje vind ik best lekker. Maar ik kan er ook prima vanaf blijven.

Rondom het verhaal van Jezus doen we hier in huis niks. En zover ik weet wordt er bij onze dochter op school ook niet veel over verteld. Pasen is gewoon het feest van de paashaas en zijn eitjes. En natuurlijk een extra vrije dag.

Oh en niet te vergeten, met pasen worden onze buiken goed gevuld met lekker eten.

 

Wat doen jullie rondom pasen?

 

 

Comments are closed.