Nog ruim een week en het is pakjesavond. Gezellig cadeautjes uitpakken met de kinderen. En ik kan eindelijk zeggen, ik heb de pakjes bij elkaar. Zoals je al eerder kon lezen ben ik nooit zo snel met de inkopen, maar nu, toch ruim een week van tevoren klaar. Zondag 4 december komt Sinterklaas eerst bij Oma op bezoek. Samen met mijn broer en zijn gezin eten we daar samen frietjes en mogen de 4 kleinkinderen cadeautjes uitpakken. Geen gekkigheid, allemaal voor hetzelfde bedrag met wat kleine pakjes als aanvulling. Maandag 5 december komt Sinterklaas bij ons eigen huisje langs met wat pakjes.

 

Nieuw of 2e hand

 

Cadeautjes kopen kun je in de winkel doen, maar tegenwoordig ook via facebook groepen of marktplaats. Het is maar net wat je zelf wil. Ik durf eerlijk te zeggen dat ze hier niet alleen maar nieuwe cadeautjes krijgen. Bepaald speelgoed kun je ook prima 2e hands kopen, scheelt vaak behoorlijk in de prijs.

Zo kocht ik voor zoonlief de duplo brandweer kazerne 2e hands. Iemand uit ons eigen dorp bood deze aan, nog netjes met doos. Ik zag dat deze doos nieuw toch wel ruim 150 euro kost (duplo set 5601 Brandweer) Ik mocht de doos voor 30 euro overnemen. Niks van te zeggen, duplo kun je makkelijk schoonmaken, set is compleet en de doos er nog bij.

Dus echt een mega koopje! Voor de nieuwprijs had ik hem niet gekocht, toch veel geld, want je doet immers meer dan 1 cadeau.

 

Ik kocht ook nog een spel 2e hands. Deze vond ik via marktplaats. Dochterlief wilde graag Bunny hop, dit stond op haar lijstje. Het spel kost nieuw 20 euro. Ik mocht het voor 10 euro overnemen. De doos zag er nog netjes uit. De poppetjes keurig in een zakje en de beschrijving er nog bij. Wederom 10 euro bespaart.

 

De andere cadeautjes kochten we nieuw. Thuis doen we geen grote hoeveelheid cadeautjes. Daarbij het geluk dat onze kinderen al snel tevreden zijn. Ook nog cadeautjes bij Oma krijgen en met Kerstmis weer bij Omi. Ze komen dus niks tekort.

 

Budget

 

Wij hebben zelf geen vast budget dat we voor Sinterklaas uitgeven aan cadeautjes. We zorgen in ieder geval dat we minimaal 1 cadeau hebben dat op het verlanglijstje staat. En dit vullen we aan met nog meer cadeautjes van het lijstje of met dingen die wij zelf leuk voor ze vinden.

Ik zal ook nooit aan iemand vragen wat zij voor budget hebben. Dit ligt denk ik ook aan het inkomen van een gezin, of ze klein of groots vieren. Dit moet ook iedereen zelf weten.

Natuurlijk heb ik wel een mening klaar en vind ik het persoonlijk overdreven wanneer kinderen wel 20 pakjes krijgen, maar dan nog is het de keuze van deze ouders.

 

Kopen jullie nieuw speelgoed of ook 2e hands voor de decembermaand?

 

Comments are closed.