Eerst konden jullie nog lezen dat ik twijfelde over een bullet journal. Is het wel iets voor mij? Wat kan ik er precies mee en hoe begin ik eraan? Maar vandaag, zoals de titel al laat zien, deel ik met jullie mijn bullet journal. Ja, ik heb er dus toch 1 gekocht.

 

Twijfel
Ik liet al weten dat ik twijfelde over een bullet journal. Maar na wat wikken en wegen ben ik overstag gegaan. Ik kocht via bol.com een leuchtturm1917. Eentje met stippen. Via instagram, pinterest en facebook ben ik eens gaan kijken wat er precies in zo’n bullet journal staat. Eigenlijk mag en kan alles.

Mijn twijfel over een bujo verdween en ik ben lekker aan de slag gegaan.

 

Mijn bujo
Ik schrijf en teken gewoon erin wat ik leuk vind. En ik moet bekennen, alles staat ook lekker door elkaar. Wat maakt het uit, het is mijn bujo en ik vind het heerlijk om erin te schrijven, tekenen en kleuren. Mijn lijstjes kunnen erin, wat algemene dingen en een kalender.

Via Action kocht ik een paar brush pennen en washi tape. Verder gebruik ik tot toe nu mijn eigen pennen, fijnschrijvers en kleurtjes.
Ik vind het zo leuk dat ik heb besloten om af en toe met jullie te delen wat ik mijn bujo opschrijf, teken of kleur.

Ik heb mijn bujo nu een maand. Ik heb overigens niet altijd tijd om erin te werken. De ene keer werk ik er 2 dagen achter elkaar in en dan weer een paar dagen niet. Net wanneer ik er zin en tijd voor heb.

 

Wat staat er tot nu toe in
-Ik ben begonnen met een overzichtje van de gebruikte tekens. Deze komen terug in de kalender en bij taken. Zo gebruik ik altijd hetzelfde.

-Daarna komen de maanden van het jaar. Ik ben gestart bij oktober. En tot nu toe heb ik de maand oktober en november erin staan.

-Een pagina over mijn verkochte spullen via facebook en marktplaats. Zo kan ik elke maand zien wel bedrag ik extra heb.

-Inkomen en vaste lasten. Ik ben een geordend mens. Ik vind het altijd prettig om te zien wat onze inkomens en vaste lasten zijn. Ik heb een overzichtje van 2017 gemaakt en daarnaast nog plek voor 2018. Wat dan veranderen een paar kleine dingen.

-Gelezen boeken. Gewoon omdat ik dit leuk vind.

-Speelafspraken van onze dochter. Met wie heeft ze gespeeld en waar. Ik vond dit een leuk idee. Om eens te kijken hoe vaak ze speelt met bepaalde kinderen.

-Een pagina over mezelf. Wat vind ik leuk en welke hobby’s heb ik.

-Blog ideetjes en samenwerkingen. Erg handig om dit in mijn bujo bij te houden.

-Cadeau tips / ideetjes. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de kinderen. Ik noteer er ook in  welke cadeautjes ik al heb gekocht voor de decembermaand en hun verjaardagen.

-To do lijst voor in en om huis. Ik bel dol op deze lijstjes. En zullen er vast en zeker nog meer volgen.

-Een herfsttekening. Staat gewoon vrolijk in een bujo.

-Een foto pagina. Hier ben ik nog mee bezig. Maar het wordt een overzichtje van de foto’s die ik al heb afgedrukt of verwerkt heb in een fotoboek. Ik lig gewoon heel ver achter! Ik hoop op deze manier een stok achter de deur te hebben en eindelijk eens wat foto’s af te drukken of te verwerken in een album.

-Wij groeien. Hier houd ik de lengte van de kinderen bij. Elke maand meten we en noteer ik het in mijn bujo. Ook met deze pagina ben ik nog bezig.

 

Ik heb dus best al een goed begin gemaakt. Ik merk dat ik nog heel netjes ben. Een bujo mag best vrolijk zijn en lekker vol. Maar dat komt vanzelf wel. Ik vind het in ieder geval erg leuk om erin te werken.

 

Wat staat er in jou bujo? Of nog leuke tips voor mij?

 

Comments are closed.