Vandaag deel ik met jullie een kletsbologje. Ik vertel wat over mijn blog en natuurlijk nieuw logo. Ik blog inmiddels al 4 jaar en vind het nog altijd leuk. En na 4 jaar blog ik ook nog steeds puur als hobby, ook dat zal zo blijven.

 

Start
Rond januari 2014 ben ik gestart met mijn blog. Gewoon eens om te proberen. Ik deelde wat ik leuk vond. Zo ging het een tijdje door en ondertussen verdiepte ik me hier en daar in wat blogzaken. Ik reageerde op blogs en meldde me aan bij Facebook groepen.

Zo leerde ik twee “bloggers” kennen. Via hun mocht ik af en toe een review doen of een uitje maken. Ontzettend leuk. De blogpost die ik dan schreef, deelde ik meestal ook op mijn eigen pagina. En vanuit hun werd er ook een link naar mijn blog geplaatst.

 

Eigen domein naam; byjon
Heel langzaam groeide mijn blog. Ik bouwde een vast aantal lezers op en heel af en toe kreeg ik een eigen mailtje voor een review. Ontzettend leuk dus.

Ik besloot in april 2016 voor een eigen domeinnaam te gaan. Dit werd byjon. Een afkorting afkomstig van mijn naam; Marjon.

Mijn blog groeide nog een beetje verder en nu sinds een jaartje blijf ik rond de zelfde bezoekers aantallen staan. Natuurlijk is het leuk om nog meer bezoekers te krijgen, maar dan zou ik veel meer werk in mijn blog moeten steken. En voor nu,is en blijft het nog steeds een hobby voor me.

 

Verdien ik met mijn blog?
Ik verdien niks met mijn blog. Wil je ermee verdienen, moet je er echt werk van maken. Er komt meer bij kijken dan veel mensen denken.

Ja, af en toe krijg ik een mailtje voor een review. En voor mij, als hobby blogger, is dat al mooi meegenomen. Ik neem overigens niet alles aan. Zo kreeg ik pas geleden een verzoek voor een boek over fit zijn. Dat past gewoon niet mij als persoon.

Inkomsten haal ik dus niet uit mijn blog, het kost me zelfs geld. Niet veel overigens. Maar elk jaar moet wel mijn hosting worden betaald.

Verder doe ik weinig professionele zaken, dus dat kost me in ieder geval geen geld.

 

Nieuw logo
Dan is het de vaste lezers vast opgevallen dat ik een nieuw kleurtje heb gekozen voor mijn blog. Een lente kleurtje. Daarnaast vond ik het tijd voor een nieuw logo. Het oude is in april 2016 gemaakt. Ik deelde toen geregeld een diy/ knutsel blog. Dit was ook mijn bedoeling, om daar in de toekomst meer over te posten. Echter is dit niet gelukt en vind ik het leuker om over van alles en nog wat te schrijven. Mijn oude logo was wat groot en werd gevuld met een kwast en schaartje. Omdat ik dus meer dan dat deel, wilde ik een eenvoudig, rustig logo.

De partner van een vriendin wilde dit wel voor mij doen. Ik ben hem hier dankbaar voor. Hij maakte precies een logo dat op dit moment bij mij past. Vrolijke letters met een klein symbooltje.

Aangezien ik geen vast niche heb, wilde ik een algemeen logo. Deze meneer is overigens ook creatief met geboortekaartjes en muurschilderingen. Kijk maar eens op LiitleUk.

 

Wat wil ik nog?
Ik wil wel nog graag een nieuwe foto van mezelf. Ook de tekst bij de foto ga ik dan aanpassen. Verder ben ik nog bezig met de artikelen opnieuw in te delen qua categorieën. En hier en daar wordt een artikel verwijderd.

Ook heb ik me ingeschreven bij wat persbureaus. Puur alleen voor informatie te ontvangen. Zo ben ik op de hoogte van bepaalde dingen en het is eventueel handig/leuk om er een blogpost over te schrijven.

En als laatste kan ik verklappen dat er met Pasen een win actie aankomt. Dus houd mijn blog in de gaten 😉

 

 

 

Comments are closed.