Wat was ze klein bij de geboorte en wat was ze mini. Bij de geboorte was ze maar slechts 1235gram en 38cm, omdat ze zo graag met ruim 30 weken ter wereld wilde komen. Gelukkig is dat goed gekomen en is ze inmiddels een dame van 5 jaar 3 maanden. Klein is ze nog steeds, maar een dame met een eigen willetje en ze laat zien wat ze al allemaal kan.

 

Vorige week woensdag had ze haar 1e zwemles. En dan besef je opeens dat kleine meisjes groot worden. Ze was altijd zo verlegen, snel een pruillipje van onzekerheid en vreemde mensen vond ze maar niks. Maar daar stond ze, trots in haar zwempakje te poseren. Een foto voor papa en de oma’s. Klaar voor haar 1e zwemles.

 

Ik mocht even meelopen tot het poortje. Ze liep zelf, nog een klein beetje onzeker, naar het bankje toe. Ik liep terug naar de wachtruimte. Vanuit deze ruimte kun je wel gewoon meekijken. Ik keek toe, hoe mijn “kleine”meisje daar zat. Ik zag haar mond bewegen, een teken dat ze haar naam zei. En ik moet bekennen, dit deed ze toen ze jonger was nog niet eens. Zo verlegen….

 

 

De zwemles startte. Haar gezichtje straalde en ze deed goed mee. Ik zag aan haar gezichtje dat ze sommige dingen spannend vond. Maar ze gaf niet op en zette door. Ze ging keurig tijdens de 1e zwemles met haar hoofdje onder water, onder een buis door. En ja hoor, dan ben ik stiekem best een beetje trots. Trots dat ze zover is gekomen. Van dat kleine verlegen meisjes dat het liefste bij mama bleef naar een dame die nu, samen met 4 vreemde kindjes, is gestart met zwemles.

 

Ja dan worden kleine meisjes opeens grote meisjes! Er zullen nog vele zwemlessen volgen tot ze haar 1e diploma zal halen. Maar voor mama is dit al een mijlpaal. Dat ze gestart is met zwemlessen zonder het verlegen meisjes te zijn. Ze wilde zelf ook zo graag starten met zwemles, ik zie dat als een goed teken 😉

 

 

Comments are closed.