Een tijdje geleden las ik een blog op Marstyle. Het ging over een mooi initiatief: het kinderzwerfboek. Ik had er zelf nog nooit van gehoord. Ik las haar blog en dacht meteen hier ga ik aan deelnemen. Ik zal eerst even vertellen wat een kinderzwerfboek eigenlijk is. Of heb jij er al eens van gehoord?Kinderzwerfboeken zijn kinderboeken met een sticker op de kaft. Deze sticker geeft aan dat het een zwerfboek is. Vind je een boek met zo’n sticker, betekent dit dat je het boek niet mag houden. Je mag het boek wel lenen. Je neemt het mee naar huis, leest het boek en legt het terug op een openbare plek. Op deze manier vindt iemand anders weer het boek en kunnen zij erin lezen.

 

Kinderzwerfboek is een initiatief om kinderen meer te laten lezen. Om kinderen te stimuleren om meer thuis en hun vrije tijd te  latenlezen. Op deze manier geef je alle kinderen de mogelijkheid om te lezen. Want je kan zomaar ergens een boek met sticker op de kaft vinden. Je kan je boek ook afgeven bij een zwerf-station. In de binnenkant van het boek staat een code. Je kan dan laten weten waar het boek op dat moment is. Leuk voor de verzender van het kinderboek.

 

Code

 

Heb je zelf geen boeken om te laten zwerven, kun je ook een pakket voor 14,95 bestellen met maar liefst 30 boeken. Deze kun je daarna laten zwerven. Wat erg leuk is, is dat je je boek ook een code kan geven. Op deze manier kun je je boek volgen. Wie weet gaat het boek heel Nederland rond.

De codes voer je zelf in met een (gratis) inlog account.

 

Stickers

 

De stickers voor de boeken zijn eenvoudig en gratis te bestellen op de webpagina van kinderzwerfboek. Ook ik bestelde de stickers en binnen enkele dagen vielen ze door de brievenbus. We kozen wat boeken uit de boekenkast. Boeken die wij zelf niet meer gebruikten, maar zeker leuk zijn!

We hebben ook boeken meegenomen om in Zeeland neer te leggen. Daar gaan we op vakantie. En natuurlijk in onze eigen provincie, Limburg hebben we ook al boeken verstopt.

Het zou natuurlijk erg leuk zijn, wanneer we zelf ook ergens een zwerfboek tegen komen. Dat is nog niet gebeurd, maar wie weet….

 

Had jij al eens gehoord van het kinderzwerfboek initiatief?

 

 

Comments are closed.