Drie jaar geleden ontdekte ik kinderzwerfboek. Ik schreef er toen een blogje over. Inmiddels is de term kinderzwerfboek veel bekender geworden. Ik lees via hun facebooksite fijne berichten. Vandaag wil ik eens met jullie kijken naar mijn gevonden en verstuurde kinderzwerfboeken.

Kinderzwerfboek

Mocht je nog niet bekend zijn met deze term, dan even een korte uitleg. Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen.

Je kan je gemakkelijk en gratis aanmelden via kinderzwerfboek. Je krijgt dan een aantal stickers thuis gestuurd die je op een boek dat je wil laten zwerven kan plakken. Online een paar gegevens invullen en hup, laat je boek maar ergens achter….

Gestuurde en gevonden boeken

Eerlijk is eerlijk, dat viel me tegen. Ik dacht ik kom vast en zeker boeken tegen. Ik heb in totaal 1 boek gevonden met een zwerfboeksticker. Ik vond dit ontzettend leuk en wilde kijken waar het boek vandaag kwam. Maar uhm, helaas. Mijn boek had wel een sticker maar geen code. En zonder code kun je niet aangeven dat je een boek gevonden hebt. Erg jammer. Verder heb ik in die drie jaar tijd geen boek gevonden.

Kinderzwerfboek #deel2

Zelf heb ik 3 boeken laten zwerven. Ja, ook dit valt tegen. Vind ik zelf dan. Dat is eigenlijk maar 1 boek per jaar. Dat kan echt wel beter. Mijn eerste boek liet ik in de Ikea Heerlen achter. Daar is het ook meegenomen. Mijn eerste melding kreeg ik toen het boek in Hasselt was. Helaas is het daar ook gebleven of hebben mensen het boek niet meer aangemeld.

De andere twee boeken heb ik in een mini bieb gezet. Ik heb nog eens gekeken en de boeken zijn echt weg. Maar toch zijn deze boeken ook nooit aangemeld door de vinder.

Ik vind het persoonlijk best jammer. Misschien is het pech hebben en moet ik binnenkort gewoon weer nieuwe zwerfboeken achterlaten.

Het idee erachter is natuurlijk dat iedereen op deze manier kan lezen, maar stiekem ook een beetje om je boek te kunnen volgen.

Kinderzwerfboekstations

Deze stations vind je in heel Nederland. Het is een soort van mini bieb. Zelf heb ik mijn boeken in een niet aangemelde mini bieb gezet. Ik denk dat ik gewoon eens mijn boeken moet neerzetten bij een mini bieb aangemeld bij kinderzwerfboek. In de hoop dat het boek dan gelezen wordt en aangemeld via de site.

Ik heb er ook vaak aan gedacht om zelf een leuk kastje in de tuin te plaatsen en me aan te melden. Echter wonen wij in een klein dorpje. Ook nog eens bij een drukkere weg. Ik vraag me daarom af, zullen hier mensen langskomen?

Als juf vind ik lezen leuk en belangrijk en daarom past zo’n project wel bij me. Ik twijfel hier volgens mij al jaren over. Wie weet, moet ik ook dit gewoon eens doen. Worden er geen boeken geleend, is het kastje ook zo weer weg gehaald.

Mocht ik een kastje plaatsen, dan laat ik jullie dit uiteraard weten 😉

Mijn doel voor nu, gewoon weer eens nieuwe boeken laten zwerven… en afwachten of ze dit keer wel aangemeld worden zodat ik ze kan volgen.

Comments are closed.