Over precies 5 weken wordt onze dame 5 jaar. Ze mag van ons dan haar eerste kinderfeestje geven. We zijn dus al aan het nadenken over wat we gaan doen. Vieren we een feestje thuis of vieren we het feestje buitenshuis?

 

Tot nu toe is ze zelf bij 2 feestjes uitgenodigd. Bij het eerste feestje bleven ze thuis, ze versierden een fotolijstje, speelden in de speeltuin naast het huis en aten frietjes. Bij het tweede feestje gingen ze naar een binnenspeeltuin en aten daar ook.

 

Zoals het er nu uitziet komen er 4 kindjes op haar feestjes. Voor een eerste feestje vind ik dit ook prima. Het hoeft niet meteen een dolle boel en een drukte te zijn. Met deze 4 kindjes speelt zo op school en zelfs na schooltijd.

 

Zelf vindt A. eigenlijk meerdere dingen leuk. Zo vindt een prinsessenfeestje leuk, maar de nieuwe binnenspeeltuin die we 2e kerstdag getest hebben vindt ze ook gezellig. Ze wisselt dus nog geregeld van gedachten over haar feestje.

 

Als ik denk aan mijn eigen kinderfeestjes, herinner ik me dat we in het begin thuis spelletjes speelden en toen ik wat ouder was gingen we kegelen bij ons op de hoek. Mijn ouders zorgden voor wat lekkers, kleine prijsjes en op het einde natuurlijk frietjes.

 

Voor onze dochter ben ik dus aan het brainstormen. Feestje thuis of feestje in de binnenspeeltuin. En geef je nog een snoepzakje mee naar huis op het einde?

 

Thuis zit ik te denken aan een prinsessenfeestje. Bijvoorbeeld samen cakejes versieren met roze en glitters en prinsessen kroontjes knutselen. Tussendoor nog wat spelletjes en afsluiten met frietjes. En dan natuurlijk aankleden met prinsessen slingers, bordjes, bekertjes en tafelkleed.

 

Of meerdere spelletjes spelen en op het einde een prijsje uitdelen voor de beste (natuurlijk krijgt iedereen iets, maar de beste mag bijvoorbeeld als eerste kiezen) Bij Action, Wibra zijn prijsjes genoeg te vinden. En ook weer afsluiten met frietjes.

 

Bij de binnenspeeltuin is ranja, frietjes met snack inbegrepen. Ook voor de jarige nog een cadeautje. Natuurlijk ook ideaal.

 

We zijn er dus nog niet over uit. Ik ga komende week eens via pinterest of google zoeken naar ideetjes. Want haar eerste feestje moet natuurlijk wel gezellig worden 🙂

 

Hebben jullie nog ideetjes voor een kinderfeestje?

 

 

Comments are closed.