Nog 4 dagen en dan start de Kerstvakantie. Zelf moet ik nog 1,5 dag werken. Na de halve dag op vrijdag hebben we met de collega’s nog lunch en borrelen. Daarna start dan echt mijn 2 weken vakantie. Maar toch “werk” ik in de vakantie….

Hoofd vol!
Vlak voor een vakantie raakt mijn hoofd vol. Vol met allemaal dingen die ik graag wil doen tijdens een vakantie. In de Kerstvakantie zijn al wat dagen gevuld zoals 1e en 2e Kerstdag. Oudjaars- en nieuwjaarsdag. Maar verder zijn er nog genoeg vrije dagen over. Vriendlief moet gewoon werken dus ik rommel met de kinderen wat in huis en doe wat leuke dingen.

Maar mijn hoofd raakt niet alleen maar vol met wat ik allemaal ga doen, maar juist met wat ik wil!

To do…
Ik ben zo iemand die in een vakantie altijd wil opruimen, ordenen en dingen in huis wil veranderen. Vraag me niet waarom? Ik denk op één of andere manier dat ik er dan opeens tijd genoeg voor heb. Helaas is dat in werkelijk vaak anders.

Maar in mijn bullet journal heb ik al een mooie lijst gemaakt met, vooral kleine, dingen die ik graag wil gaan doen.

Onder andere iets met de slaapkamer van dochterlief. Geen grote klussen hoor, want we wonen nog geen jaar in dit huis.

Vorig jaar kregen we op 22 december de sleutel en bestond de Kerstvakantie dus uit klussen in ons nieuwe huis. Dus de grote klussen zijn echt wel af hoor! Het gaat puur om wat praktische veranderingen.

Werken in huis
Ik heb dus zeker vakantie en zal genieten, maar thuis in huis wordt er gewerkt. Gewerkt om alles weer opgeruimd en geordend te krijgen. Terwijl ik dit schrijf, lijkt het of ons huis een zooitje is. Ik moet er stiekem wel om lachen, want veel mensen zeggen dat het bij ons in huis eigenlijk altijd wel netjes is. Maar toch… werken dus of anders gezegd, kasten opruimen (Ja, ook dat kan al na een jaar wonen in een nieuw huis), zoldertje opruimen (handig een extra kleine zolder met vaste trap, lees; daar wordt alles neer gezet).

Maar er wordt ook gewerkt aan mijn blog. Ik hoop wat vooruit te kunnen plannen. Ideetjes zijn er wel, maar tijdgebrek is deze maand een beetje het probleem. Maar ook dat komt goed tijdens de vakantie 😉


Comments are closed.