Al een aantal jaren ga ik met een vriendin op de vrijmarkt staan. Dit is altijd dezelfde vrijmarkt.  Deze vrijmarkt is elk jaar de 1e zondag van de maand. Een grote markt, ook de winkels in het betreffende dorp zijn dan open.

 

We vinden het vooral gezellig een dagje samen kletsen, mensen kijken en natuurlijk is het mooi meegenomen dat je je huis opruimt en er ook nog iets mee verdient. Ik verzamel door het jaar heen spullen op de zolder. Spullen die we niet meer gebruiken, speelgoed en kleding van de kinderen. Ook kleding van mezelf. Vlak voor de vrijmarkt bekijk ik alles op zolder. Is alles nog netjes om mee te nemen of kunnen er ook spullen weg?Zondag 1 mei om 8:00 mochten we ons plekjes benutten. We zagen meteen dat we aan de goede kan van de straat zaten. Uit ervaring wisten we dat deze kant de zonkant was. Natuurlijk nog afwachten of de zon zou komen, maar in ieder geval de goede kant.

De markt start officieel om 11:00, maar de mensen komen vanaf 8:00 al kijken welke spullen ze kunnen bemachtigen. Vaak verkoop je tijdens het uitpakken al wat.

 

 

Hoe verliep de dag?

 

In de ochtend nog wat frisjes, maar vlak voor de middag kwam de zon. Wat hadden wij geluk met ons plekje. Uiteindelijk licht rode wangen en neus aan overgehouden, maar het was in ieder geval genieten in de zon. De mensen aan de overkant van de straat, totaal geen zon, stonden met dikke jassen en sjaals. Wat een verschil dus.

 

Door het het mooie weer was het de gehele dag druk. Ideaal voor de verkoop. Ik had dan ook goed verkocht. Ik moet bekennen, ik vraag wel alleen maar kleine prijsjes. Ik hoef er echt geen hoofdprijs voor en mijn doel is vooral met zo min mogelijk spullen naar huis te gaan. Dit jaar verkocht ik veel kinderkleding. Alles netjes gesorteerd op maat en briefjes met de maten erbij gelegd. De kinderboeken gingen dit jaar het minste. Maar die bewaar ik desnoods voor volgend jaar of ik kijk wie ik er nog blij mee kan maken.

Papa is in de ochtend en middag even met de kinderen gekomen. Ze vonden het wel gezellig. Liepen wat rond, speelden wat met speelgoed dat ik te koop aanbood en mochten een rondje op de draaimolen. Een hele dag erbij zijn is voor hun nog te lang. Ze zijn immers van 2 jaar en 5 jaar.

 

Om 17:00 ruimden we op. Thuis sorteer ik de overgebleven spullen. Nog iets bewaren voor volgend jaar, weggooien of misschien nog te koop zetten op  de plaatselijke fb pagina. En dan natuurlijk geld tellen. Ja, dat is stiekem toch altijd wel leuk. Dit jaar zeer tevreden over de opbrengst. Mede te danken aan het mooie weer, waardoor er veel mensen de markt bezochten.

 

Mijn gekochte spullen

 

Zelf vind ik het altijd wel leuk om een rondje over een vrijmarkt te lopen. Ik kijk globaal naar de spullen. Vaak kijk ik naar kinderspeelgoed.

Ik kocht niet veel, maar dat doe ik eigenlijk nooit. Mijn vondst:

 

 

    • Een boekje van muis over de kleuren (0.20cent)

 

    • Een hartjes strijkkralen vormpje (0.10cent)

 

    • Een boek (1.00 euro)

 

    • 2 sjaaltjes (0,50cent per stuk)

 

Kinderkledingmarkt

 

Het liefst zou ik eens naar een specifieke kinderkledingbeurs willen. Samen met mijn schoonzusje heb ik het er wel eens over gehad. Alleen hebben we er nog geen gevonden die hier in de buurt is. Maar ik ben geen persoon die alle markten af gaat. Ik vind deze jaarlijkse traditie ontzettend gezellig, maar daar blijft het dan ook bij. Tenzij ik binnenkort misschien eens een specifieke markt voor kinderen tegen kom.

 

Sta jij wel eens op een vrijmarkt? Of ga je er juist heen voor spulletjes?

 

Comments are closed.