Altijd een warm huis en warm water tot je beschikking hebben: het is de normaalste zaak van de wereld. Toch kun je dit alleen maar voor elkaar krijgen als je een goede cv-ketel in je huis geïnstalleerd hebt en hier regelmatig onderhoud aan laat plagen. Je hebt tegenwoordig een heel scala aan cv-ketels, denk aan combiketels waarin een cv-ketel met boiler in één apparaat zit tot een volledig gebruik van een warmtepomp en zonne-energie. In dit artikel vertellen we je nog even waarom het hebben van een goede cv-ketel van groot belang is.

1. Minder energieverbruik met een goede cv-ketel

Als je een goede cv-ketel hebt dan voorkom je hoge energiekosten. Moderne ketels kunnen tegenwoordig een hoog rendement verzorgen, waardoor je je woning relatief goedkoper kunt verwarmen. In combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming kan je met een goede cv-ketel zelfs beter verwarmen dan met klassieke radiatoren.

2. Voorkom problemen met een  goede cv-ketel

Wanneer je cv-ketel in een slechte staat is of lang geen onderhoud heeft gehad, kun je al gauw flinke problemen krijgen in huis. Zo kan het moeilijk worden om je huis te verwarmen en komen daarbij flinke energiekosten. Ook het ontstaan van een koolmonoxidevergiftiging kan voorkomen: dit is zelfs levensgevaarlijk voor de bewoners van het huis. Investeren in een goede cv-ketel is daarom erg belangrijk voor jouw wooncomfort en veiligheid.

3. Een langere levensduur met een goede cv-ketel 

Wanneer je investeert in een goede cv-ketel, dan kun je er vanuit gaan dat deze ook lang meegaat. De meeste cv-ketels kunnen wel 15 jaar meegaan! Ben je toe aan een nieuwe cv-ketel? Kijk bijvoorbeeld eens op CVkoopjes: hier hebben ze kwalitatieve cv-ketels tegen een goede prijs. 

Wanneer je twijfelt wat je beste type ketel voor je woning is, kun je het beste een expert inschakelen. Deze kan op basis van jouw woning en isolatie een goede inschatting maken wat de beste keuze is.

Comments are closed.