Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik ben een snoepkont. Eigenlijk niet eens een extreme snoepkont. Overdag gaat het prima. Ontbijt, fruit tussendoortje, lunch, een koek/snoep tussendoortje en avondeten. Echt snaaien overdag doe ik niet. Maar dan breekt de avond aan.

Ja, je voelt het vast en zeker al aankomen… dan zegt mijn “mond” ik wil iets te kauwen hebben.De laatste weken zag ik via instagram en verschillende blogs allemaal weight watchers verhalen voorbij komen. Ook geregeld over het eten. Ik hoef niet zodanig af te vallen dat ik aan zoiets zou meedoen, maar door de foto’s over het eten ga je er wel over nadenken. Is mijn voeding goed?

Ik eet meestal gewoon brood en met avondeten aardappelen. Twee dingen die ik bij ww zelden zie. Maar dat maakt me eigenlijk ook niks uit. Voor mijn gevoel eten wij best oké.

 

Sporten

 

Ook sport ik 1 keer in de week. Soms 2 keer. Er is een tijdje geweest dat ik nog om de dag een flink stuk wandelde. Helaas, de laatste tijd is het er niet van gekomen. Daarom ben ik nu wel gestart met touwtje springen. Beetje voor de beweging en beetje voor mijn conditie. Elke dag 30 sec. langer. Waar ik uiteindelijk op uit zal komen qua tijd, dat weet ik nog niet.

 

Zwakte

 

Maar goed, waar het om draait, ik ben een zwak persoon als het gaat om afvallen. Ik hoef of wil gewoon 2,5kg afvallen. Puur voor mijn eigen gevoel. En dat lukt me nog niet eens! Meestal houd ik het een klein maandje vol en ben ik weer terug bij af. Dan komen de zakken chips, nootjes of ijsjes na het avondeten weer tevoorschijn.

Wil ik echt afvallen moet ik wellicht ook beter letter op mijn andere eten en de cola die ik graag in de avond drink. Ik beken nog een keer, ik drink te weinig water. Daar tegenover elke avond 1 of 2 glaasjes cola. Niet enorm veel, maar toch. En sausjes bij het eten vind ik ook heerlijk.

 

Knop om…

 

Mijn moeder zei afgelopen week tussen neus en lippen door dat ik vollere billen krijg. Ahhh… daar heb je het al. Nu moet de knop toch echt om. Die 2,5kg zal me gaan lukken. Ze zei er ook bij dat ik niet te dik ben, maar net, zoals zei zelf heeft flinkere bovenbenen en billen heb. Deels ons postuur deels het snoepen.

 

Ik heb daarom voorgenomen om toch weer wat beter te gaan opletten en proberen meer te gaan bewegen. Al is het maar dat er geen extra kilo’s meer bij komen.

 

Heb je nog goede eet tips voor mij of tips voor de bovenbenen en billen?  Dan hoor ik dat natuurlijk graag 😉

 

 

Comments are closed.