Ik denk dat iedereen wel stiften en kleurpotloden in huis heeft. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jezelf. Hier in huis worden de stiften in ieder geval dagelijks gebruikt. En daarbij moet ik bekennen dat we ze hebben in alle soorten en maten.  Dikke stiften, dunne stiften, stiften die aan 2 kanten te gebruiken zijn. Ook dunne en dikke kleurpotloden. Stiften en kleurpotloden is ook vaak een cadeautje dat je snel krijgt of aan iemand geeft. Het is namelijk altijd bruikbaar.Ik ben alleen een moeder die het graag opgeruimd heeft in huis. Er wordt hier zeker in huis gespeeld en het ziet er ook dagelijks uit alsof de boel ontploft is, maar in de avond wil ik het weer netjes hebben.

 

Aangezien onze dochter dagelijks kleurt en ik een etui zelf niet handig vond, koos ik voor andere opberg systemen. Bij een etui was het namelijk vaak dat ze alles eruit haalde, om maar bij de juiste kleur te kunnen komen. Gevolg: alle kleurtjes over de tafel en op de grond.

 

Wij bewaren de kleurtjes hier in huis op 3 verschillende manieren.

 

    • In een vaatwasmachine bakje. Dit is de favoriet. Makkelijk te pakken en weer op te bergen. De kleurtjes zitten per soort gesorteerd zodat dochterlief makkelijk kan zien welk kleurtje ze nodig heeft. Wij hadden een keer de vaatwasser stuk dus vandaar dat we dit mandje hebben. Maar het is in ieder geval een ideaal mandje.

 

 

    • Een bakje. Ook erg handig. Ze kunnen hier makkelijk een kleurtje zoeken. Dit zijn onze reserve stiften. Stiften die ik nog van mijn jeugd had of we hier en daar gekregen hebben. In het andere bakje met deksel zitten de kleurpotloden. Deze gebruiken we minder vaak en daarom met een deksel. Makkelijk op te bergen en ze vallen er niet uit.

 

 

    • Als laatste de oprol etui. Ik heb deze zelf gemaakt. We gebruiken hem thuis niet, maar ideaal om mee te nemen. Er zitten fijne stiften van Ikea in. De kinderen kunnen de stiften er makkelijk uithalen en weer netjes terug stoppen. Zo hoef je ook geen grote bak mee te nemen of telkens als je weg gaat kleurtjes bij elkaar te zoeken.  je stopt de oprol etui in een tas en klaar.

 

 

Hoe bewaren jullie je kleurtjes?

 

Comments are closed.