Onze verhuizing komt steeds een beetje dichterbij. Het aftellen tot we de sleutel van onze nieuwe woning krijgen is begonnen. En het leuke voorwerk hoort daar ook bij. Want ik vind het heerlijk om op zoek te gaan naar nieuwe accessoires en ideetjes voor bijvoorbeeld de speelkamer. Zo wil ik graag voor dochterlief een kledingrek maken in de speelkamer, voor al haar prinsessen jurken. Een boekenrek voor hun boekjes. Genoeg leuke ideetjes dus.

 

Vloerkleed
Waar ik ook op naar zoek ben is een nieuw vloerkleed. In onze nieuwe woning krijgen we een donkere onderhoudsvrije vloer. Ideaal met kinderen, maar ik wil het evengoed gezellig en warm hebben. Zo’n vloer is toch wat frisser aan de voetjes. Daarbij is het een donkere vloer, wat kleur zou dan mooi staan.

 

Dus ook op zoek naar mooie vloerkleden. Tijdens mijn zoektocht kwam ik terecht op de webpagina van sukhi. Sukhi heeft allemaal handgemaakte kleden. Wat ik meteen fijn vond is dat ze kleden op maat maken. Het past dan perfect in je interieur. Dat is weer mooi mee genomen. Want hoe vaak kom je niet een mooi vloerkleed tegen, maar is het er niet in de juiste maat. Ze hebben verschillende soorten kleden, maar waar ik meteen verliefd op werd zijn de bolletjeskleden.

 

Bolletjeskleden
De bolletjeskleden worden gemaakt door vakmensen uit Nepal. De bolletjeskleden bestaan uit wel duizenden bolletjes en uit 100% pure wol. Je kan zo’n kleed zelf samenstellen. Je kan voor een rechthoekig kleed gaan, maar ook voor een rond. Maar het beste van alles, je kan zelf je kleuren kiezen.

Gezien wij een donkere vloer hebben vind ik een licht bolletjeskleed mooi. En dat is nog niet alles, je kan ook voor een patroon gaan. Persoonlijk vind ik de kleden zonder patroon het mooiste. Een prachtig kleed dus voor in de woonmaker, met lichte kleuren.

 

Natuurlijk keek ik nog even verder naar de kleden die ze hebben. Want ook in de speelkamer wil ik een kleed. Er liggen tegels in onze toekomstige speelkamer. Handig voor als de kinderen daar knutselen en spelen. Zo’n vloer is makkelijk schoon te maken.

Maar voor als ze lekker op de vloer willen spelen zijn de tegels wel koud.

 

 

Patchwork kleden
De patchwork kleden uit Turkije zijn hier wel geschikt voor. Ook deze kleden zijn handgemaakt. De kleden zijn in vrolijke kleuren te koop. In een speelkamer mag wel een gekleurd kleed komen. Sukhi biedt deze kleden namelijk in 14 verschillende kleuren aan. Er zal dus zeker iets tussen zitten wat we mooi vinden voor de speelkamer. De kleden worden trouwens gemaakt van geitenharen  (50%) en de andere helft van het kleed bestaat uit katoen. Deze patchwork kleden hebben trouwens een vintage look. Daar houd ik wel van.

 

Mijn zoekwerk heeft dus al leuke ideetjes opgeleverd. Ik kan niet wachten tot we straks de sleutel krijgen en aan de slag kunnen met wat kleine klusjes en verven. Om vervolgens het huis mooi te maken met o.a. nieuwe vloerkleden en leuke accessoires.

 

 

 

Comments are closed.