Nu we bij ons thuis bezig zijn met het onderwerp verhuizen, lijkt het me leuk om jullie hierin mee te nemen. Mee te nemen in het verkopen van ons huis en de zoektocht naar een nieuw huis. Er zal niet wekelijks een blog verschijnen, maar wanneer er voortgang is of iets leuks om over te schrijven plaats ik een blogje over dit onderwerp.

Ons huis

In 2009 kocht ik samen met vriendlief ons 1e huis. Een huis in een dorpje in Midden-Limburg. Een 2 onder 1 kap woning met 3 slaapkamers, een fijne tuin en ja eigenlijk gewoon een leuk huis. Nog steeds vinden wij het huis leuk, maar we zijn toe aan iets anders. Of beter gezegd aan een huis met iets weer ruimte en een grotere badkamer.

Inmiddels hebben we een dochter van 5,5 jaar en zoon van 2,5 jaar die ook de nodige plaats innemen met hun speelgoed. Begin 2014 hebben we wel een klein stukje aangebouwd. Net die extra ruimte voor de wasmachine, droger en wat kasten. Maar nu zijn we toe aan iets nieuws.

Te koop

Zo’n ruim 4 maanden geleden was alles geregeld en ging ons huis de verkoop in. En dan is het wachten op kijkers. Er waren voor- en nadelen.

Voordeel: weinig huizen in ons dorp te koop voor deze categorie vraagprijs.

Nadeel: het is en blijft een dorp waar niet snel mensen van buitenaf naar toe komen.

Nadat het huis te koop staat op de makelaars website en funda is het zeker goed om zelf je huis te delen via social media. Mensen gaan met je meedelen, waardoor het huis vaker bekeken wordt.

En toen kregen we een telefoontje. Kijkers… best spannend. Natuurlijk ging ik als een gek door het huis om alles zo opgeruimd en schoon mogelijk te hebben. De makelaar was enthousiast of anders gezegd de kijkers. We kregen namelijk een bod. Je onderhandelt iets en dan valt er opeens het woord verkocht.

Uhm wat? Nu al na 3 maanden. Het bod was goed en we willen verhuizen dus ja verkocht. Inmiddels is het koopcontract ondertekent en weten we dat we 1 februari ons huis “afgeven” aan andere mensen, een jong koppel.

Zoektocht naar een nieuw huis

En dan op zoek naar iets anders. In onze woonplaats waren 3 woningen die ons wel leuk leken. Huis 1 werd verkocht, huis 2 werd verkocht. Help, daar gaan alle huizen. We wilden namelijk eerst ons eigen huis verkopen voor we daadwerkelijk iets anders kochten.

Huis 3… 1x gaan kijken, 2x gaan kijken. Leuk huis, maar voor een 2 onder 1 kap woning, wel groot, vonden we de vraagprijs voor dat huis wel hoog. Ook de makelaar en contactpersoon waren het met ons eens. De vraagprijs is te hoog, maar een bod kan altijd. Maar er waren meer kapers op de kust. Wat doe je dan? Even vissen bij de makelaar. Zo kwamen we erachter dat de verkopers, die het huis nu tijdelijk verhuren, ook graag een hoge prijs wilden hebben voor het huis.

En eerlijk is eerlijk, daar hadden wij geen zin. Hier en daar moet er ook nog iets gebeuren in het huis en dan de hoofdprijs betalen. No thanks…. dan is het toch niet ons droomhuis.

Natuurlijk is het even een domper, maar er komen vast andere leuke huizen. We gaan gewoon verder met onze zoektocht!

Overbruggen

We gaan nu goed nadenken waar we gaan overbruggen. Huurhuis, (schoon)moeder of misschien een ander huis bezichtigen dat we leuk vinden. (met wat voor- en nadelen).

En wat we zeker al kunnen doen en ook gaan doen! Opruimen. Langzaamaan al de kasten uitzoeken. Wat kan weg, verkocht of moet bewaard blijven. Alles wat niet gebruikt wordt, overbodig is of wat dan ook gaat de deur uit! Zodat we zo min mogelijk moeten verhuizen 😉

Want ja, waarschijnkijk wordt het door het overbruggen 2x in- en uitpakken.

Dus ja dit avontuur wordt vervolgd!


Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *