Met mijn klas knutsel ik gewoon nog even door in het herfst thema. Want ja, dat is het nog steeds. Zo kwam ik via Facebook leuke uiltjes tegen. Ook weer een eenvoudig maar leuk werkje, knippen en plakken en binnen 1 lesuur te maken.

IMG_1754Benodigdheden:

  • Verschillende vellen bruin papier
  • A4 of net iets groter zwart papier
  • Wit en oranje papier
  • Schaar en plaksel

Je knipt van het bruine papier allemaal kleine reepjes of vierkantjes. Deze plak je in de vorm van een uiltje op. Ik heb de leerlingen eerst even met potlood een omtrek laten maken. Dit maakt het net iets eenvoudiger dan uit het hoofd alles om te moeten plakken.

Grote witte ogen, snavel en pootjes van oranje papier en de uil is al af. Om het werkje net iets meer af te maken, kun je nog een leuke tak knippen en onder de uil plakken.

De uiltjes hangen inmiddels in het klaslokaal en ziet er gezellig uit, passend bij de herfst.

IMG_1755 IMG_1756

Aangezien ik elke week knutsel met mijn groep en deze werkjes op mijn blog goed gelezen en bekeken worden wil ik dit als vaste rubriek gaan gebruiken. Ik probeer elke week op donderdag een knutselwerkje online te plaatsen. Ik heb er ook een aprte categorie van gemaakt: handvaardigheid – basisonderwijs


Related Posts