Vandaag deel ik weer eens een uitje. We zijn namelijk op uitnodiging naar het sprookjesbos in Valkenburg geweest. Het is dan wel heel anders dan het sprookjesbos in de Efteling, maar voor een keertje is dit zeker leuk.
Het Sprookjesbos is een klein familiepark in Valkenburg aan de Geul, Limburg. Het ligt direct naast het Geuldal op de  Heunsberg.  Bruno Brück liet daar in 1950 het Sprookjesbos bouwen voor zijn vierjarige dochter Ullie. De eerste taferelen werden ontworpen en van gips gemaakt. Later werd het park uitgebreid. We kozen een zonnige dag uit dus dat was ideaal. Het sprookjesbos ligt op een berg dus het is wel op en af lopen.

Je kan eenvoudig de aangegeven route volgen. Op deze manier kom je langs alle sprookjes. De sprookjes zien er wat verouderd uit, maar voor kinderen nog steeds herkenbaar. Tussendoor kom je leuke activiteiten tegen.

Zo konden we bij Robin Hood boogschieten, was er een springkussen, binnenspeeltuin in een kasteel en konden we genieten van 3 echte biggetjes en van de zeven geitjes. Ook stond er nog een paardje. Voor kinderen altijd leuk om wat dieren te zien.

 

Bij de sprookjes was er overal een knop. Wanneer je er op drukte werd er een kort verhaaltje verteld over het sprookje. Ook was er bij elk sprookje een bord met een tekst te lezen. Als ouders kun je dit voorlezen. Zijn kinderen wat ouder, kunnen ze het zelf lezen.

 

Extraatjes

 

Als extraatje is er voor de kinderen een draaimolen, zweefmolen en een schip. Hier kunnen ze gratis gebruik van maken. Ook nog speeltuintjes. Wat verder erg prettig is, is dat er voldoende bankjes zijn om te zitten. Ook is er een picknick gedeelte.

 

En bij de draaimolen is nog een waterplek om te spelen met warm weer. Er is dus genoeg te doen wanneer je een uitje maakt naar het sprookjesbos.

 

Groeve

 

Als extraatje is er de Groeve. Hier betaal je wel iets extra’s voor, maar wel leuk om te doen wanneer je er toch bent.

 

Zo’n duizend jaar geleden heeft een dappere ridder alle enge draken verjagen. Sindsdien woont in de groeve van het Sprookjesbos alleen nog kleine Doeps en zijn familie. Deze draken zijn niet gevaarlijk voor mensen, maar worden toch niet graag gestoord. Een beetje spannend is het dan ook wel… want, nu de blokbrekers verdwenen zijn, komen de draken weer tevoorschijn! Hoor hen snurken en dromen, durf jij naar binnen te komen?

 

Wij hebben in ieder geval een gezellige dag beleefd in het sprookjesbos van Valkenburg.

 

 

Comments are closed.