Tijdens onze vakantie in Zeeland hebben we een paar keer een uitstapje gemaakt. Naar leuke dorpjes, het Arsenaal, maar ook naar Molen De Jonge Johannes in Serooskerke. Dit was maar een paar minuten van Domburg vandaan.

De Jonge Johannes is een speelboerderij met een groot terras erbij. Ook is er een streekwinkel met Zeeuwse producten.

 

Maisdoolhof

 

Voor het doolhof moest je betalen, maar we wilden het graag eens beleven. We kregen een boekje mee en een opdracht. Het tellen van de bordjes met de molentjes. De kinderen liepen voorop. Ze vonden het erg spannend zo tussen het maisveld. In het midden van het maisveld stonden 3 grote springkussens. Een Viking schip, een clown met glijbaan en een springkussen met koe. We hebben alle springkussens uitgeprobeerd. Erg leuk. De glijbaan bij de clown vonden ze toch wel het leukste.

 

Vervolgens hebben we verder gelopen en kwamen we bij de uitgang.

Het aantal getelde molentjes moesten we doorgeven en toen kregen de kinderen nog een cadeautje. Dochterlief koos voor een prinsessen setje en zoonlief voor een speeltje met balletjes.

 

Speelboerderij

 

Daarna zijn we heerlijk gaan spelen. Een erg leuke speeltuin. Schommels, glijbanen, kabelbaan, maar ook zand waar ze kunnen spelen. En een groot springkussen.

Achterin is nog een skelterbaan en betaalde autootjes. De skelterbaan vond onze 5 jarige dochter erg leuk. Ze heeft heel wat rondjes gefietst op de skelter.

Naast de speeltuin kun je ook nog (betaald) midgetgolfen. Er is dus voldoende te doen bij de Jong Johannes.

Bij slecht weer kun je ook nog binnen terecht, maar op de dag dat wij er waren, was het prachtig weer.

 

De molen

 

Er is ook een mogelijkheid om in de molen te kijken. Dit hebben wij natuurlijk ook gedaan. Voor de kinderen leuk om te zien dat het rond is vanbinnen en je met smalle trapjes omhoog kan. Even door de kleine raampjes naar buiten kijken hoort er dan ook bij.

 

Terras

 

Vanuit het terras kun je de speeltuin zien. Handig wanneer de kinderen er even alleen spelen. Kun je ze prima in de gaten houden. Wij hebben op het terrasje wat gedronken en een hapje gegeten. Er was meer dan voldoende keuze. Wij kozen voor een 12 uurtje. Dit bestond uit een kopje tomatensoep, brood met gebakken eitje en brood met een kroket. Een prima lunch.

 

 

Molen de Jonge Johannes is zeker een aanrader om eens langs te gaan als je daar in de buurt woont of op vakantie bent. Wij hebben er in ieder geval genoten.

 

 

Comments are closed.