Tijdens onze vakantie in Zeeland hadden we een regendag. We kozen er deze dag voor om eropuit te gaan. We zijn toen een dagje naar het Arsenaal in Vlissingen geweest.

Het Arsenaal is binnen en bestaat uit drie verdiepingen. Het is leuk, maar ik vermeld er wel bij dat het niet iets is voor een hele dag. Na een uurtje of 4 heb je er alles gezien en gedaan.

 

Begane grond

 

Op de begane grond bevindt zich een groot aquarium. Er zijn veel verschillende soorten vissen. Je hebt een tropische onderwaterwereld, piranha’s en de Noordzee onderwater. Ook zijn er verschillende labs waar je kleine visjes en eitjes kan bekijken.

En wat helemaal leuk is, is dat je roggen mag aaien. Hier krijg je ook wat informatie. Er is in ieder geval meer dan genoeg te zien op de begane grond.

 

Kraaiennest

 

Je gaat met een lift 65meter omhoog. Het kraaiennest in. Je hebt dan een prachtig uitzicht. Ondanks dat het regende en er bewolking was, konden wij nog voldoende zien. Dus ben je in het Arsenaal, ga dan zeker even omhoog, ook wanneer je hoogtevrees hebt!

 

 

1e verdieping

 

Hier bevindt zich een piratenspeeltuin. Een schip met touwen en klimtoestellen.

Op de scheepskade & kombuis ervaar je hoe het er binnenin een schip aan toe gaat. Door de ramen zie je de koks aan het werk en de slaapplaatsen van de piraten.

En hier is nog het griezelhol. Waar je doorheen kan lopen en je allemaal enge piraten en geesten ziet. Verder is er nog een scheepssimulator. Deze hebben wij overgeslagen.

Op deze verdieping kun je ook een kleine versnapering en iets te drinken nemen.

 

2e verdieping

 

Een soort van museum, de piraat van vroeger naar nu. Leuk om samen met de kinderen te bekijken. Ook wordt er een filmpje over kanonnen op een televisie afgespeeld.

En er is een mogelijkheid om zelf touw te maken. Helaas was het daar erg druk en sloegen wij dit over.

Op de bovenste verdieping vindt ook het piratentheater plaats. Het duurt niet lang, zo’n kleine 15 minuten, maar voor jongere kinderen wel leuk om te kijken. Theater en muziek.

 

Wij hebben ons goed vermaakt deze dag. Ook voor de kinderen, 2 en 5 jaar was het leuk. De jongste vond de vissen geweldig. Kleine, grote, het maakte hem niks uit. Alles vond hij prachtig. Dochterlief vond het theater weer leuk. Ook omdat er in gezongen werd, een vrolijk lied.

Het was redelijk druk op de dag dat wij er waren, maar dit had zeer zeker met het regenweer te maken.

Onze 2 jarige was nog gratis. Wij betaalden 13,95 per persoon. Koop je je kaartje online, betaal je 12,55.

 

 

 

Comments are closed.