Gisteravond had ik informatie avond voor onze 3 jarige in huis. Schooljaar 2017-2018 mag hij naar groep 1. Er was dus al een informatie avond en de mogelijkheid je aanmeldformulier in te leveren. De meeste informatie wist ik nog wel van dochterlief die inmiddels in groep 2 zit, maar ook om betrokkenheid te tonen ben ik er naar toe gegaan.
Gezonde school
Het stukje pauze en pauzehapje kwam ook aan bod. Er werd vertelt dat ze een gezonde school zijn en daarom wordt gekozen voor verantwoordelijk pauze hapjes.
Drinken mogen ze niet meenemen. De kinderen kunnen, alleen wanneer ze er zelf om vragen, wat water uit de kraan drinken. Er staan bekertjes en zo kunnen ze wat water nemen.
Bij speciale gelegenheden wordt er heus wel eens een koekje of ijsje uitgedeeld, maar verder draait het om een “gezonde school”.
Pauzehapje… gezond tussendoortje
De school geeft dan ook aan om fruit, groente of een boterham met gezond beleg mee te geven. Denk hierbij aan kaas of vleesbeleg. Ik vind dit prima. Kinderen hoeven immers geen snoepgoed of chocolade als tussendoortje te hebben. Maar toen… toen werd er gezegd ook geen koeken. Geen liga’s, sultana’s of iets soortgelijks. Goed, hier kan ik me nog een beetje in vinden, wamt je hebt tegenwoordig ook liga’s met chocolade.
Maar wat mij wel enorm verbaasde is dat de kinderen zelfs geen cracker (zonder beleg) of rijstwafels mogen meenemen. Dit valt bij de school onder de categorie koeken.
Zelf vind ik dit tussendoortjes die prima passen bij een gezond tussendoortjes. Maar ik houd me natuurlijk netjes aan de regel van school. En zo neemt dochterlief keurig een appel, banaan of boterham met kaas mee. Gelukkig vindt ze het lekker en mist ze de crackers niet die ze voorheen wel eens van mij mee kreeg. En ook de kleine man krijgt over een hele tijd, want ja in januari 2018 mag hij naar groep 1, een stukje fruit of gezonde boterham mee naar school.
Welke tussendoortjes geven jullie mee? Of welke regels zijn er op jullie school?
Comments are closed.